de band

WESTFIELD is opgericht in 1985 en heeft diverse bezettingen gekend. Willem, die de zang en solo en slaggitaar voor zijn rekening neemt, is de spil van de band en sinds de oprichting de frontman van de band. Zijn vriendin Astrid is al vanaf 2005 toetseniste bij de band en is ook bij veel nummers vocaal actief. Klaas zorgt al meer dan 10 jaar voor een stevig ritme met zijn potten en pannen en zorgt, samen met de onlangs toegetreden bassist Tom voor een strakke basis.Sinds kort is de band uitgebreid met zangeres Kaat. De naam Westfield is ontleend aan de streek in Noordwolde waar de band zijn roots heeft (het westerveld).


WILLEM Willem is geboren in de zaanstreek en is al van jongs af aaan gitarist. Hij heeft in diverse bands gespeeld en met heel veel grootheden samen op het podium gestaan.

 


ASTRID speelt keyboard en zingt. Ze maakt al 8 jaar deel uit van de band.

 


KLAAS is de drummer van de band. .

 


TOM is 13 augustus 1945 in Rotterdam geboren. Op mijn twaalfde jaar erfde ik een gitaar en ben een jaartje later samen met een buurjongen een bandje begonnnen. Toen de band zich wat uitbreidde ben ik overgestapt naar de bas en kocht ik mijn eerste Hofner vioolbas. Tot mijn diensttijd hebben we veelvuldig opgetreden, plaatjes gemaakt en voor radio en tv gespeeld. Na mijn diensttijd koos ik voor een maatschappelijke carrière, ben getrouwd en we kregen 3 kinderen. Voor het spelen in een bandje was in die periode even geen tijd meer. 10 jaar geleden hielden we een reùnie met die band van weleer en toen ik voor die gelegenheid weer een basgitaar in mijn handen kreeg was ik gelijk verkocht. Ik moest en zou weer gaan spelen. Ik begon dan ook direct met een rock- en blues bandje (de Bruzers) en stortte me vol overgave in het spelen van diverse muzieksoorten. Ik speelde 2 jaar bij de jazzclub uit Bergum en speel country rock bij Tennessee7. Onlangs ben ik gestopt bij de Bruzers en ben overgestapt naar Westfield omdat zij een meer gevarieerd repertoire hebben. Inmiddels ben ik gepensioneerd en heb ik van mijn beroep (fotograaf) weer mijn hobby gemaakt. Daarnaast zit ik graag achter de computer, om bijvoorbeeld deze website te maken.

Management: artiestenbureau JAN .

onze roadies Jacob, Joseph en Tomas ..... en onze geluidsman Benny

KAAT is de nieuwe zangeres van de band

ze zingt haar hele leven al, maar sinds kort wat meer op de voorgrond o.a. bij de rockschool in IJlst en nu dan ook bij Westfield.

 


<
home
de band
repertoire
agenda
boeken en kontakt
foto´s
audio
video
function newSlide(id,next,wait) { this.id = id; this.next = next; this.wait = wait; this.elems = new Array(); return this; } function newElement(id,next,wait,type,lightRed,lightGreen,lightBlue,lightStrength,waveAnim,waveDir,waves,filter) { this.id = id; this.next = next; this.wait = wait; this.type = type; this.filter = filter; if(navigator.appName != 'Netscape') { document.all(id).style.filter = filter; var dur_s = filter.indexOf('Duration=')+9; var dur_e = filter.indexOf(',',dur_s); document.all(id).filters(0).Duration = filter.substring(dur_s,dur_e)*1.0; if(document.all(id).style.filter.toLowerCase().indexOf("light(")!=-1) { document.all(id).filters.light.addAmbient(lightRed,lightGreen,lightBlue,lightStrength); } if(waveAnim=="true") { document.all(id).wave = wave; document.all(id).wavedir = waveDir; document.all(id).filters.wave.phase = (waveDir=="up")?0:95; waves[waves.length] = id; } } return this; } function loader() { startMarquees(); if(navigator.appName != 'Netscape') startWaves(); else transitions_netscape(); start(); } function wave() { if(IE) { if(this.wavedir=="up" && this.filters.wave.phase<100) this.filters.wave.phase = this.filters.wave.phase + 5 % 100; else if(this.wavedir=="down" && this.filters.wave.phase>0) this.filters.wave.phase = this.filters.wave.phase - 5 % 100; else if(this.wavedir=="up") this.filters.wave.phase=0; else if(this.wavedir=="down") this.filters.wave.phase=95; setTimeout(this.id + ".wave()",40); } } var wavesElements = new Array(); var slides = new Array(); var marquees = new Object(); //start slide 0 slides[0] = new newSlide("SL0","timer","0"); //end slide 0 function changeImage(img,loc) {if(IE) document.all(img+"image").src = loc; else document.layers[img].document.images[0].src = loc; } function startMarquees() { }